Filler

Hvad er Filler?

Filler er en gel, der består af vand og hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et sukkerprodukt, et polysaccharid, der findes naturligt i hudens bindevæv. Hyaluronsyre nedbrydes derfor også naturligt over tid af kroppens egne enzymer.

Hvordan fungerer filler?

Med filler kan man give ansigtet et ikke-kirurgisk ansigtsløft. Dette gøres blot ved hjælp af injektioner i huden. Med alderen udtyndes de naturlige fedtlag i underhuden, der bidrager til ansigtets fylde og kontur. Med filler kan man gendanne disse konturer og give ansigtet et friskere og yngre udseende. Filler bruges også til at udglatte rynker og folder i huden, der opstår med alderen.

Hvor længe holder filler?

Filler-gel fås i forskellige tykkelser og har forskellige egenskaber, alt efter om du ønsker støtte, løft, fylde eller udglatning af rynker. De har også forskellig holdbarhed. Generelt er holdbarheden 6-12 måneder. Første behandling holder ofte kortere tid end de følgende behandlinger.

Hvordan udføres behandlingen?

Filler injiceres med en tynd nål i hudens forskellige lag alt efter dennes formål. Selve behandlingen tager ca. 10 minutter og er forbundet med minimalt ubehag. Effekten af behandlingen ses umiddelbart efter. Der er ingen restitutionstid som ved kirurgiske behandlinger, og daglige gøremål udføres som vanligt. Filleren indeholder lokalbedøvelse, der hjælper med at minimere ubehaget.
Der kan forekomme let rødme og let hævelse af det behandlede område. Dette forsvinder i løbet af 3-5 dage.