Botox

Hvad kan botox?

Botox er et udbredt middel i verden til behandling af uønskede rynker i ansigtet. Botox er ideelt til udglatning af smilerynker, panderynker og bekymringsrynker. Botox kan også anvendes forebyggende mod aldringstegn, for et friskere og yngre udseende.
Botox anvendes også som æstetisk behandling til markering af ansigt, facial contouring, f.eks. V-shaping, hvor kæben gøres smallere.
Botox kan også hjælpe med, at afslappe muskler i ansigt hvor der er en øget hvilespænding, resting tonus, der bidrager til en uhensigtsmæssig mimik, f.eks. overaktiv hage, tandkødssmil mv.

Hvordan virker botox

Botox injiceres med en tynd nål i de muskler der bidrager til ansigtets mimik. Botox påvirker nerveimpulserne til musklen således, at musklen ikke længere trækker sig sammen. Det resulterer i, at huden over musklen udglattes og rynkerne reduceres. Behandlingen virker lokalt og kun i de muskler hvor Botox injiceres. Effekten af Botox aftager over tid. Hvis du på et tidspunkt stopper med behandling vil musklen virke igen som før.

Hvor længe holder botox

Botox virker i 3-5 måneder. For optimal effekt og vedligeholdelse anbefales det at du gentager behandling 3 til 4 gange om året.

Hvordan udføres behandlingen

Botox injiceres med en tynd nål direkte i musklen. Behandlingen er uden smerter, men kan give let ubehag i form at let svien i forbindelse med indsprøjtning. Selve behandlingen tager få minutter, men afhænger selvfølgelig af hvor mange områder der behandles.

Der kan forekomme let rødmen og små hævelser i huden svt. Indstiksstederne, men disse aftager i løbet af de første 30 minutter til en 1 time efter endt behandling.
Du kan sagtens udføre daglige gøremål efter behandling, men hård træning frarådes det første døgn efter behandling. De første timer efter behandling bør man heller ikke massere indstiksområderne.